De N-VA bundelt indruk van bewoners over hun straten in witboek

Op 10 maart 2012

“De staat van de wegen scoort meer dan behoorlijk”, zegt Raf Somers, communicatieverantwoordelijke van de N-VA Nijlen. “Minpunt is wel dat de putten in het wegdek te laat worden gedicht. De openbare verlichting wordt meestal als redelijk tot goed ervaren. Tien bewoners maakten hun beklag dat er in hun straat geen openbare verlichting is of dat ze niet de hele straatlengte overspant.”

Voor zover ze er liggen, zijn de voet- en fietspaden in redelijke conditie. Wel is er volgens de bevraging meer aandacht nodig voor de riooldeksels en deksels van de watervoorziening. “De bewoners melden dat daar dikwijls verzakkingen zond zijn, die niet of te laat worden hersteld” zegt Somers. “In de gemeente is er voldoende groen, maar er wordt te weinig gedaan aan het beheersen van het onkruid. Zeker de planning voor het onderhoud neemt de bevolking op de korrel.”

Bewoners van straten met grachten klagen over het slechte onderhoud ervan. 30 procent van de ondervraagden beoordeelden het onderhoud als slecht tot zeer slecht. “In de Binnenhofstraat in Bevel klaagden de burgers over een stinkende gracht achteraan de woonhuizen”, weet Raf Somers. “In de Laarstraat in Bevel werd geklaagd over het waterbeheer: bij hevige regenval kan de riolering de watertoevloed niet aan”, aldus Raf Somers.

Een bijzonder aandachtspunt is volgens het witboek de wrevel die het sluipverkeer met zich meebrengt. “Door het toenemende verkeer en het verkeersinfarct dat zich in Nijlen voordoet, worden de kleine wegen overspoeld door zwaar vervoer en doorgaand verkeer dat het niet zo nauw neemt met de snelheidsbeperkingen.  Meermaals verwezen de ondervraagden naar de noodzaak om een ring rond Nijlen te verwezenlijken”, verteld Raf Somers. De N-VA verwerkte alle informatie in een witboek. “Dat witboek gaan we natuurlijk gebruiken bij het opstellen van ons programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober” zegt Somers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is