Investeren in 2 scholen

Op 22 december 2019, over deze onderwerpen: Het GITHO

 

 

 

 

 

 

 

Weyts investeert € 165.408 in 2 van onze SCHOLEN

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert € 102.025,00 voor de Vrije Basisschool – De Ceder Emblemsesteenweg 1_A, 2560 KESSEL. Het geld wordt gebruikt voor vervangen van houten ramen en deuren.

Ook voor het Githo Gemeentestraat 41, 2560 NIJLEN is € 63.383,04 voorzien Het geld wordt gebruikt voor vervangen ramen en deuren.

“Deze investeringen zijn zeer welkom”, zegt Kristien PEETERS van N-VA-NIJLEN. “Vlak voor Kerst is dit heel goed nieuws voor alle leerlingen en leerkrachten van SCHOOL”.

Wie wil investeren in onderwijskwaliteit, moet ook investeren in de kwaliteit van de gebouwen van ons onderwijs. Dat is precies wat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) doet.

Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 165.408 in 2 scholen in KESSEL en NIJLEN. Dankzij die financiële steun van de Vlaamse Overheid kan de school deze ramen en deuren vervangen.

“Hier is echt nood aan”, zegt Kristine PEETERS van N-VA-NIJLEN. “De school doet fantastisch werk, maar kan deze stevige financiële impuls zeer goed gebruiken. Goed nieuws voor de hele gemeente”.

In totaal voorziet minister Weyts deze regeerperiode maar liefst een half miljard euro voor schoolgebouwen. “N-VA-NIJLEN is heel blij dat de minister ook denkt aan onze beide scholen”, besluit de voorzitster..

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is