Verslag Gemeenteraad Nijlen 28/03/2023

Op 3 april 2023

Wens je de gemeenteraad te herbeluisteren? klik dan HIER 

Wij sommen graag de belangrijkste zaken voor u op.

Bestuurscommissie Academie

We begonnen deze gemeenteraad met een voordrachtsakte. Stemgerechtigd lid van de bestuurscommissie academie, Suzy Van Looy, is begin dit jaar helaas overleden. Ter vervanging van Suzy werd Jos Van Ammel voorgedragen als nieuw lid van de bestuurscommissie. Jos is tevens ook bestuurslid bij N-VA Nijlen. We wensen hem veel succes.

Elektriciteit

Nu de energieprijzen volop dalen, stelde onze fractie de vraag of de straatverlichting terug aan kan na 23.00 uur. Inwoners van onze gemeente ervaren namelijk een gevoel van onveiligheid wanneer ze zich na 23.00 uur op de openbare weg begeven.

Volgens schepen De Groof heeft het bestuur niet de intentie om de beslissing genomen in het kader van de budgetbeperkingen terug te draaien. Er is volgens de schepen een enorme volatiliteit in de elektriciteitsmarkt. Daarnaast merkte hij ook op dat de maatregelen bijdragen aan de klimaatdoelstellingen waartoe onze gemeente zich heeft geëngageerd. 

Wij zien dit anders. Inwoners ervaren een gevoel van onveiligheid wanneer ze na 23.00 uur de deur uit komen. De veiligheid van onze Nijlense inwoners gaat voor ons boven alles. Daarnaast geven energieleveranciers terug vaste contracten, waardoor we niet meteen zeer grote prijsstijgingen verwachten. Het is jammer dat het bestuur hier niet in mee wil gaan.

Kiezelweg – Bevelschrans

Er bestaat heel wat onduidelijkheid over Bevelschrans. Officieel behoort dit tot de Kiezelweg, maar dat is niet voor iedereen even duidelijk. Post(pakketjes) worden dan ook dagdagelijks bij de verkeerde personen afgeleverd.

Nadat we de gemeente hierover contacteerden, hebben ze een tijdelijk bord geplaats aan Bevelschrans. Jammer dat het een handgeschreven en amateuristisch bord is. We vroegen dan ook of er geen vast bord kan komen en dat de gemeente mogelijks contact kan opnemen met de postverdelers om het probleem op te lossen.

De burgemeester zag hier niet meteen een probleem. Het ziet er niet naar uit dat er meteen een permanent bord met straatnaam zal komen. Indien de problemen met de post aanhouden zou de burgemeester eventueel contact willen opnemen met Bpost, maar volgens de burgemeester zou hij dan ook alle andere bezorgingsdiensten moeten contacteren.

We blijven dit verder opvolgen. Indien dit probleem blijft aanhouden zullen we hier op gepaste tijd vragen over stellen tijdens de gemeenteraad.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is