Federale regering zaait verwarring over tweede spoorontsluiting: Kessel-Statie blijft bestaan, spooroverwegen Nijlen onzeker, alternatieve tracés nog altijd mogelijk!

Op 20 maart 2012

De plannen van Infrabel om door Kessel en Nijlen een tweede spoorontsluiting van de Antwerpse haven te realiseren blijven voor ongerustheid zorgen. N-VA-senator Frank Boogaerts wilde van minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS) duidelijkheid krijgen. Het antwoord van Magnette zorgt echter voor nog meer verwarring. Hij kon niet garanderen dat de spoorovergangen in Nijlen zouden verdwijnen. Minister Magnette gaf vevolgens expliciet toe dat de regering niet alleen de open sleuf of de boortunnel onderzoekt, maar ook nog andere tracés achter de hand houdt ! Waar die lopen en welke gevolgen zij hebben voor Kessel en Nijlen weet echter niemand.

Beter nieuws is er voor Kessel-Statie, dat zal blijven bestaan. De minister stelde duidelijk dat dit station behouden zou blijven, ondanks de geruchten: De halte Kessel heeft een hoge frequentie. De NMBS heeft dan ook niet de intentie de bediening van Kessel stop te zetten.”

Senator Frank Boogaerts heeft weinig begrip voor deze onduidelijkheid: 'Waarom worden er in de hele streek infomarkten georganiseerd als men het zelf eigenlijk niet weet? Dat de minister nu doodleuk zegt dat hij ook nog andere tracés mogelijk acht is gewoon lachen met de ongeruste burgers.

De N-VA vraagt aan Infrabel en de federale regering om snel voor klaarheid te zorgen. Wat zijn de definitieve tracés waaruit gekozen zal worden? Welke voor- en nadelen zijn er aan elke optie verbonden? De Kesselaars en Nijlenaars hebben recht op die duidelijkheid.




 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is