N-VA wil CD&V- bastion breken

Op 2 januari 2012

"De partij wilde een nieuwe frisse wind laten waaien. Het bestuur heeft mij gevraagd om de lijst te trekken. Ik begin er met veel goesting aan. We zijn nu ons programma verder aan het uitwerken", zegt Jinse.

De man uit de Goorstraat werkt als stafmedewerker op de personeelsdienst van het AZ Monica in Antwerpen en deurne. De keuze voor de N-VA is voor de 29-jarige niet de meest evidente keuze. "Van kleinsaf ben ik parochiaal geëngageerd. Ik ben zelfs lid van de kerkfabriek en kom uit een hoofdzakelijk CD&V-millieu. Mijn zus Sina heeft ook nog in de gemeenteraad gezeten voor die partij. Maar persoonlijk had ik een andere visie. Ik hoop dat het CD&V-bastion in de gemeente eindelijk eens gebroken wordt en dat er een nieuwe wind door de gemeente zal waaien. Daar ga ik voor".

In zijn vrije tijd is hij met heel andere dingen bezig dan politiek. Zo beoefent hij middeleeuwse krijgskunsten.

Voorzitter Bruno Van Camp is blij met de neiuwe aanwinst. Hij kijkt met gemengde gevoelens naar de afgelopen legislatuur, waar het enige N-VA-raadslid Erica Era onlangs zelf ontslag nam. "We hebben te weinig kunnen forceren. We hopen de komende verkiezingen meer zetels te halen en een sterke fractie te vormen.

GVA - bepr

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is