Het klavertje vier van N-VA Nijlen

Op 9 maart 2018, over deze onderwerpen: gemeenteraadsverkiezingen 2018

Deze week werd door het bestuur van N-VA Nijlen de eerste aanzet gegeven voor de lijstvorming voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Het bestuur heeft de lijsttrekker, plaatsen 2 en 3 en de lijstduwer bekend gemaakt: zij worden het Klavertje Vier van N-VA Nijlen

En jawel, de partij wil gaan voor een grondige verandering in het besturen van Bevel, Kessel en Nijlen. Het is tijd voor een frisse wind door onze gemeente. Het is tijd voor een nieuwe ploeg die veiligheid en duurzaamheid in het vaandel draagt en de toekomst van een welvarend Nijlen wil garanderen. Ook voor onze kinderen en hun kinderen.
Daarom heeft het bestuur een Klavertje Vier uit de hoed getoverd.
Voorzitter Jan Verbraecken zal als kandidaat-burgemeester helemaal bovenaan de lijst staan.
Jan is 55 jaar, al lid sinds 2002 en hij werd in 2006 en 2012 als bekende Nijlenaar al door de toenmalige voorzitters gevraagd om mee op de lijst te komen maar door zijn drukke professionele bezigheid als horeca-uitbater was dat niet te combineren. Nu is dat wel mogelijk.
Als uitbater van De Slappe Uier, reeds 34 jaar, weet hij wat het is om te dienen en te leiden. Twee kwaliteiten die hij ook wil gebruiken als hij burgemeester zou zijn. De burger eerst is het motto van N-VA Nijlen en de ambitie van het komende bestuur moet daarom duaal zijn: enerzijds moet de burger weten wat het gemeentebestuur allemaal doet en daar duidelijk over communiceert en anderzijds moet het bestuur meer een partner zijn van de burger waar die terecht kan en waar die betrokkenheid ervaart.
Jan is een winner by consensus en zoekt altijd een win-win oplossing. Wie Jan kent, weet dat hij een volhouder is. Dienend leiden heeft hij al 34 jaar gedaan in zijn horeca en zal hij als toekomstig burgemeester blijven doen ten voordele van de Bevelse, Kesselse en Nijlense burgers.

Op plaats 2 staat ondervoorzitter Ymke Govaerts, 40 jaar uit Kessel en gehuwde mama van 3 kinderen.
Ze is juriste en heeft in 2015 een Master Publiek Management gehaald.
Ymke is gestart op de juridische dienst van het BIPT. Enkele jaren terug heeft ze daar de dienst organisatiebeheersing en interne controle mee opgestart, waar ze verschillende projecten mee trekt of ondersteunt gaande van het opstellen van het strategisch plan tot het integriteitsbeleid. Ze geeft ook leiding aan het team onthaal en zendingen. Maar Ymke is geen koele tante.
Naast haar druk gezinsleven is ze sociaal geëngageerd als voorzitster van het oudercomité De Ceder en als secretaris van PuMa, de publiek management alumni van AMS. Haar organisatorische kwaliteiten combineert ze met een integer leiderschap en een groot rechtvaardigheidsgevoel. 
Ymke wil politiek actief zijn om zaken in beweging te zetten, en wil dat doen voor ieder die haar daarbij nodig heeft.

Als derde op de lijst staat rasechte Bevelaar André Mariën, 65 jaar en al enkele jaren actief in Raadscommissies en OCMW.
Momenteel is hij actief als gemeenteraadslid bij de Politieraad, bij de Raadscommissies, het Basisonderwijs, Openbaren Werken, Verkeer en Mobiliteit.
Hij zetelt ook in de Raad van Bestuur van het Kempisch Karakter en PWA.
André was al rustige vastheid, nog voor dat begrip bekend was. Hij is een stille werker en heeft in de hele gemeente Nijlen al vele zaken gerealiseerd. Het laten onderhouden van speeltuintjes, het plaatsen van verlichtingspalen aan het Bevelse chiroheem, de permanente zorg voor de staat van de straten en wegen in Bevel, Kessel en Nijlen zijn maar enkele recente voorbeelden van wat André in alle stilte realiseerde. Een politieker zoals de burger ze nodig heeft: dichtbij als aanspreekpunt en met een oplossing ten dienste van die burger waar nodig.
Als bestuurslid van een grote wielerclub is hij alom gekend in de gemeente.

En als lijstduwer tovert N-VA Nijlen een bekend gezicht uit de hoed: cardioloog Joris De Bondt.
Hij is 47 jaar, gehuwd en vader van 5 kinderen. Je kan hem het kloppend hart van Nijlen noemen.
Toen hij als 30-jarige kwam werken in Lier en hij een aantal van zijn patiënten vroeg waar hij zou kunnen gaan wonen, kreeg hij dikwijls te horen: “Nijlen omdat het er zo groen is”. En dat deed hij dan ook want Joris heeft een voorliefde voor gezond groen, maar niet dogmatisch groen. Hij heeft zijn eigen woning heel ecologisch ingericht, kweekt zijn eigen kippen, koeien en geiten en houdt van open ruimte.
Joris weet als vader van een zoon met een beperking zeer goed welke frustraties het oproept wanneer je, op zoek naar de juiste hulp, van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Ook op gemeentelijk niveau kan daar veel aan verbeterd worden. 
Joris is heel gemotiveerd om via de politiek mee het verschil te gaan maken en is daarbij een problemsolver en een bruggenbouwer met creatieve ideëen. Out of the box denken kenmerkt hem. Is dat niet wat het Nijlen van vandaag nodig heeft?
Wij denken van wel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is